Blomkåls Bites med Barbecue Sauce

Blomkåls Bites er perfekte som hyggemad foran fjernsynet i weekenden. Denne opskrift er med hjemmelavet barbecuesauce, men kan også laves med en færdiglavet barbecuesauce fra dit lokale supermarked. Denne skønne snack er det veganske svar på hot wings. Spis dine Blomkåls Bites med god samvittighed. 

blomkaalsvinger

Denne opskrift giver snacks til 4 personer

Indbagte blomkålsstykker

1 blomkålshoved

150 gram kikærtemel eller hvedemel

ca. 1,5-2 dl vand

2 fed hvidløg

Salt og peber

Barbecuesauce 

0,5 dl olivenolie

2 dl ketchup

1 spsk. peanutbutter

2 spsk. kokossukker eller rørsukker (kan undlades)

1 spsk. æbleeddike cider

2 tsk. røget paprika

1 tsk. chiliflager eller en smule cayennepeber

2 fed hvidløg

Sojasauce eller salt efter smag

Blomkål skilles ad i små buketter, eller skæres i mindre stykker. Imens blandes en dej af kikærtemel, vand, 2 pressede hvidløg, salt og peber. Dejen piskes godt sammen, så der ikke er klumper tilbage. Blomkålsstykkerne dyppes i dejen én efter en, og lægges herefter på et stykke bagepapir på en bageplade. De indbagte blomkål forbages nu i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 minutter til de er gylden brune.

Imens blandes barbecuesauce (med mindre du har købt en færdiglavet); olie, ketchup, peanutbutter kokossukker, æbleeddike cider, røget paprika og chiliflager blandes sammen i en skål. Hvidløg presses deri og barbecue saucen smages til sidst til med sojasauce eller salt. Hvis du ønsker den stærkere tilsættes mere chili.

Tag nu de forbagte blomkålsbuketter ud af ovnen og skær dem til, hvis overskydende dej skulle side på stykkerne. De forbagte blomkålsbuketter lægges i et oliesmurt ildfast fad og barbecuesaucen hældes over stykkerne. Det hele bages nu igen i ovnen i ca. 20 minutter til barbecuesaucen har sat sig på blomkålsstykkerne. Stik en gaffel igennem blomkålene, når gaflen går let igennem er de klar.

Server med frisk salat og eksempelvis en dip af neutral sojayoghurt blandet op med lidt løgpulver.

blomkaalsvinger2

—- Indlægget kan indeholde affiliate links, hvilket vil sige, at hvis du køber nogle af de varer jeg linker til, får jeg et mindre beløb af virksomheden bag. Pengene bliver brugt på at drive denne side. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og anbefaler —-

7 thoughts

    1. Vi plejer at spise grøntsagssnacks til f.eks. gulerødder, agurker og bladselleri og en lækker dip med sojayoghurt og enten dipmix eller bare yndlings krydderier 🙂

  1. Endnu en af dine skønne opskrifter Johanne. Vi forsøgte os i fredags for første gang og var meget positive over konsistensen af blomkålen. Bbq sovset er for sød for os, så i aften laver vi den igen uden tilsat kokos sukker (vores ketchup er rigelig sød. Gad vide hvilken ketchup du benytter?). Vi har ikke noget engelsk sovs, men har tilføjet 1 tsk gærekstrakt (Marmite) og det har givet en rigtig lækker smag. Skal spise sammen med nogle venner og vi er spændte på om de også er vilde med det 😊 Tak for gode opskrifter ❤

    1. Hej Sabrina
      Hvor er det dejligt at høre at i kan lide opskriften. Jeg bruger Urtekrams ketchup, kan kun forestille mig at den indeholder mindre sukker end mange af de andre på markedet – så god idé at undlade kokossukker. Engelsk sauce kan også sagtens undlades, men godt at det smagte godt med marmite. Hav en skøn dag 🙂
      De bedste hilsner
      Johanne

Kommenter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s