Vegansk Koldskål & Hjemmelavede Kammerjunker

På varme dage kan det være lækkert med en frisk og kold dessert som koldskål. Denne mælkefri udgave er let at lave og smager skønt. Server din koldskål med hjemmelavede kammerjunker og frisk frugt. 

koldskaalkammerjunker

Denne opskrift er til 2 personer

Koldskål

400 gram økologisk og sukkerfri sojayoghurt*

200 ml havremælk

2-3 spsk. lys agavesirup

1 tsk. vaniljepulver

1 økologisk citron

*Eksempelvis af mærket Sojade som forhandles ved de fleste helsekostbutikker, Kvickly eller SuperBrugsen. Alpros neutrale sojayoghurt kan også bruges. 

Soja- eller rismælk piskes godt sammen med sojayoghurt i en skål. Agavesirup piskes med, sammen med vaniljesukker og citronsaft. Smag din koldskål til med ekstra vanilje eller citronsaft.

Server din koldskål med hjemmelavede kammerjunker.

Din koldskål kan holde sig et par dage i køleskabet. Smager allerbedst når den er helt kold.

Tip: prøve at blende din koldskål med bær efter smag f.eks. blåbær, brombær, hindbær eller jordbær. Det giver en skøn sommersmag.

IMG_3088

Hjemmelavede kammerjunker

200 gram fuldkornsspeltmel*

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

1/2 tsk. potaske

2 spsk. kokossukker eller rørsukker

2 spsk. mørk sirup, f.eks. agavesirup

1/2 dl rapsolie

1 dl plantemælk***

*For glutenfri version, kan speltmel erstattes af havremel 

** Potaske er det man bruger i blandt andet brunkager, så de bliver sprøde

***F.eks. havre, ris- eller mandelmælk

Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål. Potaske opløses i en smule lunt vand og tilsættes sammen med sirup, rapsolie og plantemælk, i skålen med de tørre ingredienser. Det hele blandes godt sammen. Ælt dejen godt sammen med fingrene. Dejen skal være våd at arbejde med (lidt ligesom småkagedej). 

Lad dejen stå og hvile i køleskabet i en halv times tid.

Når dejen har stået på køl rulles den ud til pølser og skæres i små stykker, ligesom når man laver pebernødder. Herefter rulles de små stykker til kugler og trykkes flade. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Kammerjunkerne bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 17-18 minutter afhængig af størrelsen (husk på at de hæver, så lav dem ikke for store).

Lad dem køle helt af inden servering – de bliver nemlig først sprøde når de er kolde.

Server dine kammerjunker til ovenstående koldskål.

—- Indlægget kan indeholde affiliate links, hvilket vil sige, at hvis du køber nogle af de varer jeg linker til, får jeg et mindre beløb af virksomheden bag. Pengene bliver brugt på at drive denne side. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og anbefaler —-

Kommenter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s