Hjemmelavet mandelmælk

Mælk til mennesker. Mandelmælk er lidt en luksus plantemælk, men det er så lækkert og cremet. På økodage kan man få økologiske mandler til billigere penge eller alternativt købe storkøb på nettet. Alt du skal bruge til denne opskrift er mandler, vand, en blender og en si. 

mandelmælk

Denne opskrift giver ca. 1 liter mandelmælk

100 gram mandler

1 liter vand

½ tsk. salt

Mandler lægges i blød i rigeligt med koldt vand i ca. 10-12 timer (natten over) i køleskabet. Herefter sies vandet fra og mandlerne blendes med de ca. 800 ml vand (afhængigt af hvor tyk du ønsker din mandelmælk) i en blender. Blend det helt igennem i et par minutter.

Læg en si over en skål og hæld mandelmælken igennem. Hæld mandelmælken fra skålen tilbage i blenderen, vask sien ren for pulp (gem evt. pulpen til f.eks. æbletærte) og hæld det igennem sien igen. Dette gentages flere gange indtil der kun kommer ganske lidt pulp på sien. Jeg kører det typisk igennem sien 3-4 gange. Ønsker du en helt fin mandelmælk, kan du evt. si det igennem et rent viskestykke eller et osteklæde. Ønsker du en tyndere mandelmælk tilsættes lidt mere vand.

Hæld mandelmælken på en flaske eller en kande, gerne en der kan lukke tæt. Holdbarheden er ca. 2-3 dage på køl.

Brug din mandelmælk på din morgenmad, f.eks. havregryn, branflakes eller müsli – kan også bruges i kaffe eller i smoothies.

Ønsker du en sødere plantemælk er det lækkert at søde med agave- eller ahornsirup med og vanilje.

Tip: ønsker du en lækker og cremet ‘Mandel-Madlavningsfløde’, bruger du blot det halve vand (altså 500 ml til 100 gram mandler), så har du en lækker fløde til madlavning.

Kommenter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s