Kikærte Omelet – Glutenfri Madpandekager

Æggefri omelet/pandekage lavet på kikærtemel. De har et højt indhold af protein og er i øvrigt glutenfri. Disse kikærte omeletter er perfekte til morgenmad med stegte grøntsager eller til enchiladas. Jeg har serveret dem med stegte svampe, spinat, peberfrugt og tomat.

Dette opslag indeholder affiliate links fra Helsehelse.dk

kikaerteomelet1

Denne opskrift giver 4 store omeletter

100 gram kikærtemel

1 fed hvidløg

1/2 tsk. karry

1,5-2 dl vand

Friskkværnet peber

Havsalt el. urtesalt

En smule olivenolie til stegning

Kikærtemel, et presset fed hvidløg og karry blandes sammen i en skål.  Vand piskes i lidt efter lidt og det hele røres sammen indtil der ikke er klumper i dejen.

Varm en stor slip let pande op ved middelhøj varme – brug en smule olivenolie (jeg bruger en lille spraypumpe, når jeg laver pandekager, så jeg ikke behøver at bruge ret meget olie – har købt min i USA).

Hæld ca. 1 dl dej på panden og fordel det som en tynd pandekage. Steg pandekagerne ca. et minut på hver side.

Server med stegte grøntsager, f.eks. som vist på billedet: stegte svampe, spinat, rød peberfrugt og cherrytomater, serveret med en avocado på toppen.

Tip: for “æggesmag” kan du tilsætte 1 tsk. kala namak (sort salt), som er et krydderier der giver æggesmag. Det er dog en specialingrediens som kun kan bestilles hjem fra udenlandske sider.

Kommenter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s