Oliefri Rødbede Falafler

Ovnbagte falafler med rødbede. Farverige falafler der pynter på et hvert middagsbord. De er nemme at lave, smager skønt i en salat, en wrap eller i en burger. Jeg elsker falafler, men vil til daglig gerne være fri for olie i store mængder. Rødbede er med til at falaflerne ikke bliver tørre når de bages i ovnen. 

roedbedefalafler

Opskrift til 4 personer

240 gram kogte kikærter (svarer til en dåse)

150 gram revet rødbede

1 spsk. loppefrøskaller eller 1 tsk. fiber HUSK

1 dl vand

1 stor håndfuld frisk persille

2 fed hvidløg

ca. 70 gram havregryn

Friskkværnet peber

Havsalt

I en skål blendes de kogte kikærter sammen med revet rødbede. Loppefrøskaller blandes op med vand indtil det bliver en geléagtig masse. Blend det med i skålen sammen med frisk persille og hvidløg.

Vend havregryn i “farsen” indtil konsistens er rimelig tyk, tilsæt til sidst rigeligt friskkværnet peber og en smule havsalt.

Form små runde kugler, eller flade “bøffer”, hvis de skal bruges til burgere, og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag falaflerne i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Server i en salat, eksempelvis sammen med en oliefri spinathummus.

falaflerroedbede

4 thoughts

Kommenter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s