Kartoffelsalat med quinoa og grønt

Endelig er det sæson for nye kartofler. I dag kørte jeg forbi en bod der solgte friske grøntsager ved vejen. Jeg købte blandt andet jordbær og nye kartofler. Kartoflerne brugte jeg til denne skønne salat. Lige hvad jeg havde lyst til i sommervarmen. 

kartoffelquinoasalat

Opskrift til 4 personer

1 kg. nye kartofler

100 gram rød quinoa

1 rød peberfrugt

2 håndfulde spinat

1 bundt asparges

1 stor avocado

1 citron

Friskkværnet peber

Havsalt

Kartoflerne skrubbes og koges i letsaltet vand, så de stadig er al dente – ca. 10 minutter afhængig af kartoflernes størrelse. Quinoa koges i 200 ml vand i ca. 10 minutter. Imens kartofler og quinoa koges, hakkes grøntsagerne. Peberfrugt og spinat hakkes fint, asparges knækkes og hakkes i små stykker og avocado skæres i firkanter.

Når kartoflerne er kogte skæres de over i halve. I en skål blandes de halve kartofler med det kogte quinoa og alle de kogte grøntsager. En citron presses over salaten og peber og salt kværnes over.

Server som tilbehør til f.eks. linsefrikadeller eller spis den som hovedret – den har alt, hvad ud behøver i et måltid.

nyekartofler

2 thoughts

Kommenter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s