Om mig

USA1USA3

Jeg er egentlig bare en glad amatør med en dyb og inderlig passion for sund, smagfuld og spændende grøntsagsmad.

De sidste 3 år har jeg delt mine erfaringer og opskrifter her på bloggen. Jeg er hele tiden på jagt efter nye og spændende smagsoplevelser, og jeg elsker at eksperimentere med råvarernes sammensætnings- og tilberedningsmuligheder. Da jeg er meget interesseret i sundhed gennem kosten, sætter jeg mig ind i ingrediensernes indhold af vitaminer, proteiner og næringsværdi i det hele taget – og jeg forsøger at leve efter en så miljømæssig bæredygtighed som muligt. Da jeg prøver at undgå madspild er mange af mine opskrifter opstået ved at kombinere forskellige råvarer, der ”trænger til at blive brugt” eller af de ingredienser jeg nu lige har liggende. 

September 2015 udgav jeg min første kogebog “Grønskolling“. At udgive en kogebog er for mig en stor drøm, der er gået i opfyldelse. Opskrifterne både her på siden og i ”Grønskolling” er nemme at følge og kan nemt laves alle, og langt de fleste af råvarerne kan købes i de fleste velassorterede dagligvarebutikker.Det er en stor glæde for mig at kunne inspirere til en velsmagende, farverig og livsglad version af en vegansk livsstil eller til en kødfri dag. Retterne fungerer også fint som et lækkert supplement til en kødspisende livsstil.

Jeg ønsker at gøre op med nogle af de fordomme det veganske køkken har. Hvis man går og tror, at veganere kun spiser icebergsalat med agurk og tomat, så tro om igen. Vegansk mad kan være meget velsmagende – og med smukke farver og smagssammensætninger.

Fakta

 • Johanne Mosgaard, bor i et lille hus i Nordjylland med min mand og vores to hunde.
 • Driver bloggen Englerod, hvor jeg til daglig deler sunde plantebaserede opskrifter.
 • Studerer multimediedesign i Aalborg.
 • Er forfatterne til kogebøgerne Grønskolling og Grøn Grillfest.
 • Jeg har i samarbejde med AOF, en række madlavningskurser i Aalborg og Århus.

Navnet Englerod stammer fra planten angelica sylvetris. Det var et navn der stod i min gamle hund Claras stambog og det har altid hængt ved. Det er et navn der betyder meget for mig, fordi min første hund Clara var min bedste ven igennem 14 år. 

5 thoughts

  1. hej Frida
   Har først set din kommentar nu. Hvor er du sød! Jeg har lige været et smut inde på din blog og vil bestemt følge med, da jeg elsker DIY projekter og kreative ting. Knus Johanne

 1. Hej Johanne, hvor køber du vanilieproteinpulver? Det jeg umiddelbart kan se på nettet koster over 300 kr., så det er lidt dyrt 🙂
  Hilsen Janet

  1. Hej Janet.
   Jeg bruger Plant force. Du har ret det koster 300,- for 800 gram proteinpulver. Men man bruger ikke ret meget af gangen.
   Så du skal jo bare gøre op med dig selv om det er noget du vil bruge. Jeg bruger det kun i madlavning og min pose holder et lille års tid.
   Mvh Johanne

Kommenter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s